OVERIGE HUIDAANDOENINGEN

COUPEROSE

Couperose ook wel teleangiëctastieën genoemd (uitgezette rode of blauwe adertjes) is een veel voorkomende aandoening die heel onschuldig is maar vaak als cosmetisch storend wordt ervaren.

FIBROOM

Een fibroom is een veel voorkomend, goedaardige huidgezwelletje. Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, zijn zachte aangroeisels of “wild vlees” op de huid. Steelwratjes zijn geen wratten, want in tegenstelling tot echte wratten, ontstaan ze niet door een virus.

ROSACEA

Bij Rosacea komen de volgende verschijnselen voor; rode adertjes, algehele chronische roodheid op met name de wangen en neus, rode bultjes, puskoppen, zwellingen. De meeste mensen verwarren dit met acne maar hier heeft het niets mee te maken. Bij couperose komen deze verschijnselen niet voor.

SPIDER NAEVUS – “SPINNETJES”

Spider Naevus is een goedaardige afwijking van oppervlakkige bloedvaatjes. De aandoening wordt ook wel “spinnetjes” genoemd. Dit kom doordat het centrale deel rood verheven is. Met van daar uit uitlopers “spinnepootjes” genoemd. Spider Naevus ontstaat meestal door een plaatselijke verwijding van een klein bloedvat, net onder het huidoppervlak.

Deze vier huidaandoeningen kunnen verholpen worden door de huidtherapeut van Cosmetique Totale